Op zaterdag 9 maart (20.00 uur) wordt de Johannes Passion (BWV 245) van J.S. Bach uitgevoerd door het koor en orkest van Het Bach Ensemble Amsterdam, in de Kruiskerk aan Van der Veerlaan 30a. Gekozen is voor de tweede versie (1725) met prachtige, theatrale aria’s en heftige koren.

De kerk is open vanaf 19.45 uur. De entree bedraagt € 22,50 (jongeren € 20). Tickets zijn verkrijgbaar online via de websites van het Bach Ensemble Amsterdam en contant (graag gepast) bij de ingang van de Kruiskerk.

Bachs Johannespassie is evenals de Matthäuspassie een grootse en ontroerende muzikale weergave van het stervensverhaal van Jezus Christus. In deze passie wordt het verhaal gezongen volgens het evangelie van Johannes, dat meer de nadruk legt dan Matteüs op Jezus’ goddelijke opdracht de mensheid te redden via zijn sterven. Bach kan als geen ander muziek maken van de emoties die bij dit lijdensverhaal horen.

Het Bach Ensemble Amsterdam is een koor en orkest van jonge en goede amateurmusici die op hoog niveau musiceren. Ze worden hierbij intensief gecoacht door professionals van de Nederlandse Bach Vereniging. Vocale solisten zijn sopraan Maria Valdmaa, alt Rosina Fabius, tenor David Lee en bas Michiel Meijer. Hij vertolkt ook de Christusrol. Evangelist is William Knight en dirigent Paulien Kostense.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.