Weer komt er een nieuw zwembad dus. Het vierde in Amstelveen voor ouderen. Zij herinneren zich nog hoe het Keerpunt werd geopend, als vervanging van het Openluchtbad bij de Poel, en weer gesloopt om plaats te maken voor De Meerkamp. En op de plaats van het gesloopte zwembad verrees het kantoor van Zwitser Leven.

Voor de toekomst van De Meerkamp wordt een zogenoemde marktverkenning gestart, meldt de gemeente nu. Dat is een verkenning om te komen tot een nieuwe multifunctionele zwemvoorziening, zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Het onderzoek naar de scenario’s voor de verdere planvorming moet aan het einde van het jaar klaar zijn. “Partijen die met de gemeente scenario’s willen verkennen zijn van harte uitgenodigd”, zegt Ellermeijer.

Verouderd

Het huidige zwembad bestaat 25 jaar, maar is volgens de gemeente totaal verouderd. En

Rob Ellermeijer

de behoeften van de bezoekers zijn niet meer hetzelfde als een kwart eeuw geleden, weet Ellermeijer.  Voor groot onderhoud zijn nu omvangrijke investeringen nodig.  Ellermeijer: “Juist daarom is het goed te onderzoeken welke behoefte de Amstelvener heeft en wat een zwembad tegenwoordig zou moeten bieden aan de inwoners.”

Voorwaarden

Het nieuwe zwembad moet volgens de gemeente voldoen aan een aantal voorwaarden. Er moet bijvoorbeeld ruimte zijn voor zwemlessen, verenigingen en bepaalde doelgroepen. Maar er kan ook ruimte zijn voor andere activiteiten zoals wellness en of zorg. Multifunctioneel, noemt Ellermeijer dat. Hij voegt er aan toe dat het nieuwe zwembad goed bereikbaar moet zijn en op een centrale plek liggen in Amstelveen liggen, zoals nu De Meerkamp. Dat het ‘duurzaam en toekomstbestendig’ moet zijn, is overeenkomstig het beleid van B&W.

CDA Blij

Het CDA zegt alvast ‘zeer verheugd’ te zijn met het onderzoek. Het strookt met het verkiezingsprogramma van de partij. Zij is het ermee eens dat De Meerkamp na 25 jaarmis verouderd en nauwelijks meer aan de behoefte kan voldoen. “We zijn blij dat nu ook het college de noodzaak van een nieuw zwembad inziet”, zegt fractievoorzitter Pier Rienks. “Amstelveen profileert zich als sportstad. Daar hoort een professioneel zwembad bij.”

 

 

1 REACTIE

  1. Wat een geleuter! Ga eens kijken in de meeste andere zwembaden. Ik denk eerder dat men is geïnteresseerd in het stuk grond, dat brengt daar goud geld op met al die speelweiden. Ga dan niet dit soort verhaaltjes ophangen, want iedereen weet dat een renovatie en eventuele aanpassingen minder kosten dan volledige nieuwbouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.