Amstelveense Rugby Club (ARC), Chung Do Kwan / Stichting Special Needs en Voetbalvereniging Roda ’23 zijn genomineerd om Sportvereniging van het jaar 2018 te worden. Een jury koos hen daartoe uit. Tijdens het sportgala op 25 januari wordt de winnaar van de drie bekend gemaakt.

Zes verenigingen hadden zich daartoe aangemeld. Behalve de genomineerden waren dat Atletiekvereniging Startbaan, Badmintonvereniging Van Zijderveld en de tafeltennisvereniging Amstelveen. Zij schreven volgens het Sportbedrijf allemaal een ‘indrukwekkende’ aanbeveling.

Jury

De jury bestond uit de raadsleden Jacqueline Höcker, Wil Roode, Sandra van Engelen, Suzanne Piet en Victor Frequin en gemeentelijk beleidsmedewerker sport Tjipke Bokma, onder voorzitterschap van directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport (zoals sinds kort het Sportbedrijf heet).

De jury zegt onder de indruk te zijn van de inzending van elke afzonderlijke vereniging. ‘De keuze was moeilijk, maar wel unaniem.’ Elk van de genomineerde verenigingen leverde volgens de jury een grote bijdrage aan Amstelveen. ‘Deze verenigingen hebben binnen en buiten hun kaders invulling gegeven aan samenwerking, alsmede acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.’

Gala

Tijdens het Amstelveens Sportgala op 25 januari krijgt de “Sportvereniging van het jaar 2018” een wisselbeker en een cheque van € 2.500. Het Sportgala is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Op de foto (boven) van amstelveenweb.com het gala van begin vorig jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.