Omdat volgens haar in Amstelveen zich 44% van de bevolking wel eens eenzaam voelt, wat in december zich extra manifesteert, wil de vrijwilligerscentra – tegenwoordig opererend onder de naam ‘Amstelveenvoorelkaar’ –  dat men ‘iets voor een ander’ gaat doen tijdens de feestmaand.

De organisatie zegt op zoek te zijn naar ‘Secret Santa’s’, mensen die in het geheim een cadeautje kopen voor iemand anders. “Nu gaan wij geen cadeautjes uitdelen maar wel een helpende hand of een vriendelijke boodschap”, zegt projectleider Margo Rijerkerk van Amstelveenvoorelkaar. “We zoeken bijvoorbeeld ‘Smullende Santa’s’ die een lekkere maaltijd op tafel kunnen zetten.” Ook kan men zich als ‘Schrijvende Santa’ melden, die een kerstkaartje schrijven voor iemand.

Kaartjes actie

Amstelveenvoorelkaar gaat zelf kerstkaarten schrijven aan inwoners van Amstelveen die een steuntje in de rug, wat extra aandacht of gewoon een beetje liefde tijdens de feestdagen kunnen gebruiken. “Iedereen kan iemand opgeven voor een kaartje. Opgeven als Secret Santa doet men via www.amstelveenvoorelkaar.nl/secretsanta.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.