De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer, politie eenheid Noord Holland, woningcorporatie Eigen Haard en stichting Beterburen hebben een vervolgovereenkomst ondertekend over buurtbemiddeling. Met de ondertekening is gratis buurtbemiddeling voor alle bewoners verzekerd tot en met 31 december 2022. Het is intussen de zoveelste instantie in de wijken.

In Amstelland is een team van 27 lokale (vrijwillige) buurtbemiddelaars aan het werk om sinds de start van de organisatie in Amstelveen buren bij te staan die met elkaar in gesprek wilden gaan om onderlinge problemen te bespreken en op te lossen.

Coaching

Er wordt zowel buurtbemiddeling tussen buren als individuele coaching aangeboden. Gemiddeld worden zo 7 van de 10 meldingen naar tevredenheid opgelost. Naast Amstelveen en Aalsmeer werkt zij ook in de gemeenten Ouder-Amstel en Uithoorn.

Volgens directeur Bente London van Beterburen wordt een goede bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in beide gemeentes door inzet van de vrijwilligers.

Zij zijn onbezoldigde buurtbewoners, die werken om de wijken leefbaar te houden, zegt de stichting.

Certificaat

Beterburen voert het plus-certificaat van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Dit betekent dat zij als zogenaamd erkende bemiddelingsorganisatie ‘voldoet aan de kwaliteitseisen’, zegt de stichting en dat ze ‘de werkwijze en methode van buurtbemiddeling uitstekend  implementeert’.

De buurtbemiddelaars hebben training in buurtbemiddeling gehad. ‘Zij staan neutraal tegenover de klachten, kiezen geen partij tussen de buren, werken vertrouwelijk en veilig,’ meldt de organisatie. ‘Zij ondersteunen de communicatie tussen beide buren  en helpen om tot afspraken te komen waar ieder het mee eens kan zijn.’

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.