Home Zorg Meeting over opname jonge dementen

Meeting over opname jonge dementen

0
913

Op 27 november om 18.00 uur houdt Alzheimer Nederland een bijeenkomst over opname in een verpleegtehuis, voor naasten van jonge mensen met dementie. Die wordt gehouden in ‘De Meent’ aan Orion 3. Na de meeting is er een gezamenlijke maaltijd in het café van het ontmoetingscentrum.

Opname in een verpleeghuis is een ingrijpende stap die iedereen zo lang mogelijk uitstelt.  Toch kan er een moment komen dat opname onaf­wend­baar is, en dan kunnen naasten maar beter goed voorbereid zijn. Want hoe zit het met wacht­lijsten en wat zijn goede keuzes voor woon­vormen in de regio voor jonge mensen met dementie, of zelfs: buiten de regio? Die en andere vragen komen aan de orden. Zoals: Hoe gaat het precies met de kosten? En vooral: wie kan hierbij ondersteunen? Wat zijn de ervaringen van mantel­zorgers die het proces al doorlopen hebben?

Aanmelden

De bijeenkomst is bedoeld voor naasten, mantelzorgers en familie van jonge mensen met dementie, die zelf trouwens ook van harte welkom zijn. Een profes­sional zal voor hen een alter­natief pro­gram­ma aan­bieden in een andere ruimte.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Jeantien Brugma,  dementiejong@gmail.com. Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/projectgroep.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.