Voorzitter Paul Rosenmöller van de VO-raad, een koepel van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs hield er ook een toespraak, net als onderwijswethouder Frank Berkhout, toen woensdag het onderwijskundig Medialab werd geopend in het Amstelveen College. Dat Medialab is een op de toekomst gerichte hightech wijze van onderwijzen, omdat de ontwikkeling nu eenmaal niet stil staat en technologie een steeds belangrijker rol in het onderwijs zal spelen. Foto’s: amstelveenweb.com

Met het eerste Medialab van Nederland wil het Amstelveen College laten zien dat een multifunctioneel lab – met toepassingen van Virtual Reality, Immersive Computing en PC’s – kan worden geïntegreerd in het onderwijscurriculum. De school heeft een laptop als leermiddel, het vak digitale letteren in het onderwijsprogramma en 3D-lessen.

Concept

Eigenlijk is het Medialab het centrum van een onderwijskundig concept van het Amstelveen College, waarbij moderne media worden ingezet om leerlingen voor te bereiden op een toekomst in een steeds internationaler en digitaler wordende samenleving. In de eerste twee leerjaren hebben alle leerlingen een laptop die zowel op school als thuis wordt gebruikt, naast boeken en schriften.

Oplossen
Directeur Herbert Wormgoor van Communication HP Benelux zei dat Medialab van AC een stap verder is dan digitaliseren van leermiddelen. Volgens hem zorgt het er voor dat leerlingen de technologie kunnen gebruiken om problemen van de maatschappij van morgen op te lossen.

Paul Rosenmöller, ooit politiek leider van GroenLinks, zei dat nieuwe technologieën op scholen niet meer zijn weg te denken. “De vraag is alleen hoe het is aan te sluiten bij wat leerlingen willen.” Bij het AC zag hij daarvan een ‘fantastisch voorbeeld’.

Er waren bij de opening workshops voor bezoekers en demonstraties van de hightech apparatuur door HP. Ook werden eigentijdse lesmaterialen van leraren gedemonstreerd.

1 REACTIE

  1. En de computerboeren spinnen er wel garen bij, maar of het nu allemaal noodzakelijk is? Gewoon rekenen en echt begrijpend lezen lijkt mij toch ook wel handig. En niets kan op tegen een goede docent. De rest zijn maar hulpmiddelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.