De in Engeland geboren gitarist, vocalist en songwriter Matt Schofield speelt donderdag 6 december (20.30 uur) in P60. Hij wordt beschouwd als één van de meest vernieuwende Britse blues artiesten van zijn generatie. Schofield mag zich dan ook samen met namen als Eric Clapton en Peter Green rekenen tot de top tien van de beste Britse bluesgitaristen ooit.

Schofield en zijn band traden op in meer dan 25 landen. Zijn melodische, vloeiende stijl en gepassioneerde en emotionele liveoptredens maakten hem tot één van de meeste populaire bluesgitaristen. Ter ere van het 15-jarig jubileum van het solodebuut van Schofield met zijn originele Orgel Trio heeft hij de release aangekondigd van een nieuw Trio-album, begin 2019. In P60 staat Schofield samen met special guests The Kings Rhythm Crew op het podium.

Vertrouwd

De avond wordt geopend door Mississippi Mud Pie, vernoemd naar een lekkernij die zijn oorsprong kent in de Mississippi Delta. Mississippi Mud Pie is ook de naam van deze Amsterdamse blues rock formatie. De bandleden zijn liefhebbers en dus ook uitvoerders van blues rockmuziek: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. Nummers die snel vertrouwd klinken maar die toch ook telkens weer verrassen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.