Omdat de opening in een vloek en een zucht was verricht, kwamen sommigen net te laat om die mee te maken. Wethouder Herbert Raat, die tegenwoordig cultuur in zijn portefeuille heeft, is nooit lang van stof en dus ook niet bij de start van de Atelierroute Amstelveen 2018 in de Kunstuitleen.

Daar hadden de 53 deelnemers aan de route, die dus hun atelier op stelden voor publiek om zaterdag en zondag, elk één werk mogen insturen voor een expositie, gehouden sinds 8 september. “Ik ben trots op wat er hangt en staat”, zei directeur Marcel Jansen van Platform C, waar tegenwoordig de Kunstuitleen onderdeel van is. Tijdens het weekend trok ook de tentoonstelling veel bezoekers.

Poëzie

Net als  de talloze ateliers trouwens, waar vooral beeldende kunst was te zien, maar ook bijvoorbeeld voormalig Stadsdichter Koos Hagen. Platform C verzorgde in diverse ateliers extra activiteiten op het gebied van muziek en poëzie. Nieuw was dat ook in ontmoetingscentrum Anna kunstwerken waren te bekijken. Het hele weekend openden van 11.00 tot 17.00 uur voor de 27ste keer de kunstenaars hun ateliers.

Vezels

Twee dagen lang konden belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen. Op de fiets, wandelend en met de auto wisten veel bezoekers de ateliers van de kunstenaars te vinden.

Bij de opening zei Raat dat de atelierroute een echt Amstelveens feestje is. “Cultuur zit in de vezels van onze samenleving.” Volgens hem gingen vorig jaar een kleine tweeduizend mensen de ateliers af. Hij sprak de hoop uit dat het er dit jaar meer zouden zijn. Volgens hem kan er op het gebied van kunst en cultuur veel meer gebeuren dan nu. Hij ambieert meer samenwerking tussen de musea in Amstelveen, bijvoorbeeld. Intussen is Raat volgens Jansen wel een cultuurwethouder die het ‘lekker kort’ houdt.

Meer informatie over de afsluiting van de Open Ateliers op: www.kunstuitleenamstelveen.nl of volg de kunstuitleen via Facebook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.