Eindelijk is de verbouwing van de Horecastrip, tegenover de cultuurstrip, aan het Stadsplein klaar. Wethouder Herbert Raat van Stadshart en diens collega Floortje Gordon van Economische Zaken openden door het doorknippen van een lint toegang tot de drie bedrijven: Blvd, Vietnamees restaurant Saigon Càphê en restaurant Zorgeloos. Het gebeurde allemaal in Saigon Càphê, de middelste van de drie zaken.

Vlnr: Bart van Twillert. Floor Gordon en Herbert Raat. Foto: amstelveenweb.com

“Dit is wat ons betreft een stap om het Stadshart nog beter te maken”, zei Raat. Overigens zat van de drie ondernemingen alleen Blvd er al, maar kwamen de andere twee er bij. En verlieten drie zaken het toneel, wat er waren er eerst vier. De drie hebben nu dezelfde ruimte. Er kwam ruim 450 vierkante meter extra eet- en drinkgelegenheid bij.

Serre

De vernieuwing bestaat er in dat de horeca verder het plein

Leeuwendans op opening Vietnamees restaurant. Foto: amstelveenweb.com

op kwam. Er werd een serre aan de zaken gebouwd en verder op het plein liggen de nieuwe terrassen. Managing director Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield zei dat winkelen meer dan ooit fun voor mensen moet zijn. “De belangrijke ontwikkeling van het Stadshart als winkelcentrum is relevant te blijven voor winkeliers. Bij de opkomst van het online winkelen is een betere presentatie van winkelcentra nodig. Men moet daar een middagje uit kunnen en daar hoort eten en drinken. Zowel voor degenen die winkelen als voor anderen”, zei hij.

Levendig

Voor meer informatie zie www.stadshartamstelveen.nl  Volgens wethouder Floor Gordon is de nieuwe inrichting van het horecadeel van het plein “een prachtige aanvulling” van het Stadshart en goed voor de retail. “Ook ’s avonds geeft de vernieuwde horeca de gewenste levendigheid op het plein”, zegt ze.Volgens Van Twillert, die de exploitanten van de horecabedrijven feliciteerde, constateerde dat er sinds het Stadshart er twintig jaar geleden kwam veel met het winkelen is veranderd. Het Stadshart heeft een regionale functie, zei hij. “Het is er allereerst  voor de inwoners van Amstelveen, maar speelt ook een regionale rol.”

Doorpakken

Het heeft wel even geduurd voordat de serres en terrassen er waren, geeft Raat toe. “Het is tijd om nu door te pakken.” Hij denkt aan opwaardering van de Rembrandtweg. “Het is voor Amstelveen en haar inwoners belangrijk een aantrekkelijk centrum te hebben.”

Op het Stadsplein bevindt zich onder andere een divers aanbod aan eetaangelegenheden. Naast bekende broodjeszaak Popov, zijn rondom de fontein het Japanse Tokyo Ramen, Restaurant DAY, Bar Dixie en Fresh Potato gevestigd. Aan de noordzijde zijn nu de horecazaken BLVD Café, het Vietnamese restaurant Saigon Càphê, en Zorgeloos te vinden.

3 REACTIES

  1. Ik ben heel blij voor rvw dat hij lekker midden in een bruisend stadshart woont. Alles bij de hand eten, drinken, gezellige meezing muziek en hij kan zich helemaal te buiten gaan met zijn camera om dat allemaal te vereeuwigen.

  2. “Het is tijd om nu door te pakken.” zegt wethouder Raat. Hij denkt aan opwaardering van de Rembrandtweg.

    Wat een gotspe, als je weet hoezeer hij de ontwikkeling van het winkelcentrum en van de Rembrandtweg heeft tegengewerkt, gesaboteerd en getraineerd. Unibail heeft nog steeds geen vergunning en zal daar ook lang op moeten wachten.

    @Stalker TT, wij zijn inderdaad blij met de horeca op het Stadsplein en zijn daar vaak te gast. Vanavond bij Zorgeloos. Het nieuwe Saigon Caphê is uitstekend, net als BLVD, Day, Dixie en P60. Dat er ’s nachts op het Stadsplein hinderlijke schreeuwers zijn, ligt aan het gebrek aan handhaving. Daartegen zou Raat eens moeten doorpakken ipv praatjes te verkopen.

  3. Gesellug ! !Ik houd wel van wat lallen en brallen in de tent. Geeft tenminste wat leven op dat dooie Stadshart. Ik hoop ook dat vele gezellige Nederlandse artiesten er openluchtconcerten komen geven, zoals Geer&Goor, Danny de Munck , broer en zus Hazes, Dries Roelvink enz. Kortom er moet meer gelachen worden op het Stadshart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.