Ook zwembad De Meerkamp is van 22 juli af, zowel binnen als buiten. Rookvrij. Het betekent dat daarmee alle Sportaccommodaties in het beheer van Sportbedrijf Amstelveen, dat zijn. Roken en sport passen niet bij elkaar, vindt de organisatie. ‘Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door in één van onze sportaccommodaties.’ Het Sportbedrijf wil hen beschermen tegen ´de verleiding van roken en het schadelijke meeroken´.

Intussen blijven ook rokers welkom in de accommodaties, benadrukt het bedrijf. Maar aan hen wordt gevraagd niet te roken in en rondom de ingangen en niet op het buitenterrein van Zwembad De Meerkamp. Ook plekken als het ligveld en het terras zijn daar van 22 juli af rookvrij. ‘Daarnaast vragen we rokers in onze sportaccommodaties in elk geval niet in het zicht van kinderen te roken.’

 Zien roken, doet roken

Volgens directeur Peter Verdaasdonk van het bedrijf lijkt roken normaal voor kinderen als zij dat volwassenen zien doen. “Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. We weten allemaal dat kinderen niet gaan roken omdat ze het lekker vinden. Ze willen meedoen of stoer zijn. Voor mij is het heel logisch dat er ook buiten bij sportaccommodaties en zeker op het buiten terrein van De Meerkamp niet meer gerookt mag worden”, zegt hij. “Kinderen moeten een zwembad of sporthal associëren met een gezonde plek. En daar hoort zichtbaar roken niet meer bij”. 

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. De sportomgeving is volgens haar belangrijk in het leven van opgroeiende kinderen. ‘Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.