Feest bij Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein. Behalve dat daar op zaterdag 30 juni (16.00 uur) de prijsuitreiking door burgemeester Bas Eenhoorn van de fotowedstrijd ‘Mijn Amstelveen’ plaats vindt, is er op zondag 24 juni (14.00 uur) ook een workshop voor kunstenaars.

Van vrijdag 1 juni tot en met zaterdag 30 juni, in de maand van ikToon, is bij de Kunstuitleen, tegenwoordig onderdeel van Platform C, de fotowedstrijd ‘Mijn Amstelveen’ te bezichtigen. Die wedstrijd is georganiseerd in samenwerking met Gemeente Amstelveen. Tijdens de expositie krijgt men de gelegenheid te stemmen op zijn favoriete foto in het thema ‘Parels aan de Poel’. De stembus sluit op vrijdag 29 juni om 14.00 uur.

De deelnemende kunstenaars kunnen een fotocursus winnen. Daarnaast wordt er door de jury een cadeaubon van €100 aangeboden. Eenhoorn reikt de publieks- en juryprijs uit.

Kunstenaar als ondernemer

Zondag 24 juni wordt dus de workshop ‘Artists & Projects’ van Francis Boeske gehouden, over de kunst van het ondernemen als kunstenaar en de samenwerking en communicatie tussen galerie, kunstenaars en het publiek.

Francis Boeske houdt de interactieve workshop op uitnodiging van Amstellandkunst en Platform C. Die is speciaal voorde doelgroep samengesteld, gebaseerd op zakelijke thema’s van het ondernemerschap die verdere begeleiding behoeven vanuit de kunstenaar. De onderwerpen die aan bod komen: Tips over netwerken, inzetten van social media (niet technisch maar het beleid), het vinden van een de kunstenaar passende galerie, de galerie van de toekomst, do’s en do nots in de portfolio en de website, methodes om prijzen te berekenen (rekening houdend met locatie en publiek) en tips hoe over hoe men zich het beste kan presenteren / aanbieden bij een galerie.

De Workshop duurt tot 17.00 uur, wordt dus gehouden bij Kunstuitleen aan Stadsplein 99 en kost €25, inclusief snack & drankje. Aanmelden kan tot en met 20 juni via exposities@kunstuitleenamstelveen.nl of via 020-6452333. Graag vooraf betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.