(Foto: amstelveenweb.com. Drie kandidaten met jury).

Een uit vertegenwoordigers van coalitiepartijen D66 en PvdA bestaande jury koos woensdagmiddag drie genomineerden uit zeven gegadigden. De drie zijn geselecteerd om met elkaar te strijden om de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen te worden.

De jury, geleid door wethouder Frank Berkhout, koos voor Jara Zurr, Ben Duysens en Vita Meynen.

“Een moeilijke keuze”, zei Berkhout, zoals alle jury’s. Er hadden in totaal 19 kinderen gesolliciteerd, waarvan er dus zeven overbleven. Berkhout: “De afvallers van vandaag nodig ik na de zomervakantie uit voor een gesprek over het instellen van een jeugdraad. Iedereen had zulke leuke ideeën waarover we zeker in gesprek willen. De woordvoerders jeugd in de gemeenteraad wil ik hier graag betrekken.”

Campagne

Jara, Ben en Vita voeren nu een campagne om de volgende kinderburgemeester te worden. Ze moeten duidelijk maken wat hun plannen zijn. Overigens is daar bij de vorige kinderburgemeesters nooit iets van gebleken. Die hielden zich voornamelijk bezig met ceremoniële taken als het openen van aan kinderen gerelateerde faciliteiten. Hun invloed op het beleid bleef, als dat er al was, voor iedereen strikt verborgen.

Men kan op één van de drie kandidaten stemmen via een speciale website: www.kinderburgemeesteramstelveen.nl.  Stemmen kan dan tot en met 22 juni 0.00 uur.

Op woensdag 4 juli om 16.00 uur maakt burgemeester Bas Eenhoorn bekend wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden, die op 18 juli in een vergadering van de gemeenteraad officieel voor een jaar wordt geïnstalleerd.

 

 

2 REACTIES

 1. De door met name D66 (Frank Berkhout en Stephanie Schilder) met hulp van PvdA raadslid Suzanne Piet voorgeselecteerde kinderburgemeester.
  Zo leren D66 en de PvdA blijkbaar hoe democratie werkt. Netjes in gebaande paden lopen zodat je bij die partijen in de gratie loopt. Dat beide partijen best wel wat stemmen verloren ook in Amstelveen, en geen afspiegeling vormen van de gemeenteraad, is maar een detail.

  Maar wat ook een detail is, is dat de echte burgemeestersbenoeming voor Amstelveen nog steeds niet aan de orde is. Blijkbaar is de kinderburgmeester belangrijker.

  Geen ENKELE openbare mededeling. Geen ENKEL openbaar bericht over de voortgang hiervan. Tot zover de ‘maximale transparantie’ (quote Bas Eenhoorn) en openbaarheid van bestuur.

  Ondertussen blijft onze 70+ VVD mastodont Bas Eenhoorn (wilt u nog wat alcohol ter ons-kent-ons vergadering?) vrolijk op zn positie. Blijkbaar vindt de gemeenteraad dat wel best zo?!
  Johan Bos, tijd voor wat vragen stellen hierover aan de verschillende gemeenteraadsfracties en misschien ook de provincie?

  Er is toch geen enkel obstakel de burgemeestersbenoemingsprocedure in te zetten, het profiel op te stellen en de geheime commissie in te stellen? Er is een nieuwe gemeenteraad, nieuw college van B&W.

 2. Zojuist heb ik op die Ben gestemd. Op rtva had ik gezien dat ie goeie ideeën had en de andere kandidaten vond ik veel te gelikt.

  Verder constateer ik dat er qua voorzieningen voor de kids hier in de gemeente iets ontbreekt, namelijk een plek waar ze iets in de fik kunnen steken. Als kind vond ik dat ook heel leuk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.