Zaterdag 12 mei om 12 uur, de dag voor Moederdag, ontvangt Boekhandel Libris Venstra de schrijfster Saskia Noort. Raymond van der Klundert, beter bekend als Kluun, interviewt haar over het schrijven, het waarom van de overstap naar uitgeverij Lebowski en vooral over haar nieuwe boek ‘Stromboli’.

Dat bevat vertelt het verhaal van het schrijversechtpaar Sara Zomer en Karel van Bohemen. De twee laten honderdduizenden lezers wekelijks genieten van de columns waarin ze ogenschijnlijk openhartig verslag doen van hun gezinsleven. Maar achter de façade van hun bohemien-bestaan ettert al jaren een dagelijks leven vol afgunst, wrok en zelfs geweld. Na weer een nachtelijke uitbarsting is het genoeg: Sara besluit Karel te verlaten.

Alleen
Zij komt al snel alleen te staan. Niemand wil nog iets met haar te maken hebben. Om haar leven weer op de rails te krijgen boekt ze een retraite op het idyllische Italiaanse vulkaaneiland Stromboli. Onder leiding van een wereldvermaarde goeroe geeft ze zich met een bont gezelschap lotgenoten over aan rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan. Wat een nieuwe start had moeten worden, mondt uit in een afdaling naar haar diepste regionen van haar verleden die ze het liefst verborgen had gehouden.

 

Wat is autobiografisch? Wat is verzonnen? Waar stopt de waarheid en begint de fictie? Kluun neemt bezoekers mee in het hoofd van bestseller auteur Saskia Noort. De toegang is gratis. Aanmelden is niet strikt noodzakelijk maar wel praktisch, zie www.venstra.nl of bel naar 0206419880

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.