Eigenaar Forum Capital van het leegstaande kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan 114 wil dat slopen en er appartementengebouw laten herrijzen.

De gemeente maakte voor realisatie een startnotitie. Op woensdag 11 april van 19.00 uur tot 21.00 uur is er in het kantoorpand in inloopavond. Daar zijn medewerkers van de gemeente en Forum Capital beschikbaar voor informatie en beantwoording van vragen.

Volgens het plan komen er op negen verdiepingen met een totale hoogte van 32 meter ( en daaronder een parkeergarage van twee lagen) 290 appartementen. Het idee is om het als een carré te bouwen rondom een gezamenlijke binnentuin. Het complex krijgt meerdere ingangen. De entree van de parkeergarage komt aan de Burgemeester Haspelslaan. De groene zone langs de singel blijft behouden.

Plan inzien

Voordat het college van burgemeester & wethouders de startnotitie aan de gemeenteraad voorlegt, kunnen omwonenden en andere belanghebbenden hierop reageren. De ontwerp startnotitie is van 29 maart tot en met 25 april in te zien bij balie Bouwen in het raadhuis of online via www.amstelveen.nl/gvp114. Reageren binnen deze periode kan per brief naar Gemeente Amstelveen, college van burgemeesters & wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of per e-mail naar bouwprojecten@amstelveen.nl onder vermelding van Groen van Prinstererlaan 114

3 REACTIES

  1. Prima dat daar huizen komen. Maar dit gebouw is mi lelijk, veel te groot en te hoog. Maar het meest vrees ik de wateroverlast in onze kruipruimtes . Rondom deze plek hebben bewoners hier al jaren last van bij en na hevige regen. De bouw van ondergrondse parkeerplaatsen werkt dit verder in de hand. Ook de winkels in het stadshart hebben vaak wateroverlast. Maar dit wordt heel stil gehouden. Regelmatig staat er een grote pompwagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.