Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen op een leuke manier kennismaken met wetenschap en techniek op 27 en 28 december en 3 en 4 januari in verschillende vestigingen van Bibliotheek Amstelland. In de kerstvakantie biedt die vier verschillende workshops aan. Volgens de organisatie kijken kinderen daar hun ogen uit en ontdekken zij hoe chemische processen overal in ons leven aanwezig zijn.

Deze ‘Mad Science’ workshops variëren van het bouwen van hun eigen raket tot aan het doen van scheikunde proefjes waarbij huis-tuin-en-keukenmateriaal verrassende chemische reacties veroorzaken.

Student in Science Class

Eén van de workshops staat bijvoorbeeld volledig in het teken van kleuren en hoe deze ontstaan. Bij een andere gaat het over het mengen van verschillende stoffen en de reacties die dit oplevert. Elke vestiging van de bieb heeft zijn eigen datum en onderwerp. Het is dus mogelijk een favoriete ‘Mad Science’ workshop uit te kiezen of aan diverse workshops mee te doen.

Mengselmix

De Bibliotheek start op donderdag 27 december van 11.15 tot 12.15 uur in Bibliotheek Stadsplein met Mad Science: Mengselmix.

Op vrijdag 28 december van 11.15 tot 12.15 uur in Bibliotheek Westwijk is Mad Science Alle kleuren van de regenboog.

Donderdag 3 januari van 11.15 tot 12.15 uur in Bibliotheek Aalsmeer kan je aan de gang met Mad Science: Huis, tuin en keuekenwetenschap.

De week wordt afgesloten op vrijdag 4 januari. Van 10.00 tot 11.00 uur kunnen de kinderen in bibliotheek Uithoorn hun eigen Raket bouwen. Deze workshop is in samenwerking met Waag Society opgezet.

Meer informatie over de workshops en hoe kinderen deel kunnen nemen op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl. Prijzen vanaf zes euro.

1 REACTIE

  1. Twee vraagjes
    Waarom gebeurt dit niet vanuit buurthuizen. Toch wat gemakkelijker bereikbaar voor de meeste kinderen.
    Krijgen kinderen met een Amstelveenpas nog een echte korting?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.