De campagne ‘Heel Nederland Leest’ doet in november ook de bibliotheken in aan ket Westwijk- en het Stadsplein aan. In verband daarmee geven zi het boek Joe Speedboot van Tommy Wieringa gratis.

De Bibliotheek Amstelland organiseert daarnaast allerlei activiteiten in het kader van de jaarlijkse campagne Heel Nederland Leest van stichting CPNB. Net als de Bibliotheek probeert die het lezen van boeken te bevorderen.

 Leeskring

Om dat te bevorderen is er een Senia leeskring. Die komt op woensdag 30 oktober in de vestiging te Uithoorn bijeen, op woensdag 6 november in die in Amstelveen Stadsplein en op donderdag 28 november in de Aalsmeerse vestiging.

Men kan lid van een Senia leeskring worden en samen met andere deelnemers de andere deelnemers een nieuwe leeskring starten, suggereert de bibliotheek.

Tommy Wieringa

De auteur van Joe Speedboot, Tommy Wieringa, komt overigens op zaterdag 16 november naar de bibliotheek in Uithoorn. Hij is de schrijver van het campagneboek dat tijdens ‘Heel Nederland Leest’ gratis wordt weggegeven en maakt een tournee langs bibliotheken in heel Nederland, waaronder die in Uithoorn dus, om met zijn lezers over het boek in gesprek te gaan. In Uithoorn wordt hij geïnterviewd door programmamaker van de Bibliotheek Amstelland, Anton Furnée.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.