Van vrijdag 1 november houdt het Sociaal Steunpunt Amstelveen wekelijks op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur spreekuur in Bibliotheek Stadsplein. Inwoners van Amstelveen kunnen er gratis en zonder afspraak terecht voor advies en ondersteuning bij vragen over uitkeringen, toeslagen en andere overheidsregelingen.

Naast het spreekuur in de bibliotheek blijven Amstelveners ook terecht kunnen bij het spreekuur op dinsdag van 10.00 tot 12.00 in wijkcentrum De Bolder.

 Formulieren

Vrijwilligers staan klaar om te helpen met het lezen van brieven en het invullen van formulieren. Voor veel mensen is het aanvragen van inkomensregelingen en het invullen van formulieren een uitdaging, zeker voor wie moeite heeft met lezen, schrijven of het gebruik van digitale middelen. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek biedt het steunpunt ondersteuning bij het vinden van online informatie en het begeleidt de stappen die nodig zijn om gebruik te maken van DigiD. Met de uitbreiding van het spreekuur van het Sociaal Steunpunt naar de bibliotheek hoopt het meer mensen te bereiken en te kunnen ondersteunen bij vragen over uitkeringen, toeslagen en de inkomstenbelasting

 Centraal

De nieuwe samenwerking is ontstaan omdat het steunpunt een toenemende vraag naar ondersteuning in de gemeenschap signaleert, zegt het. “Door het spreekuur van het Sociaal Steunpunt nu ook in het centrum van Amstelveen te houden willen we onze hulp nog beter bereikbaar maken. Met het bundelen van onze krachten versterken we het aanbod en kunnen wij mensen beter helpen of doorverwijzen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.