Burgemeester Tjapko Poppens liet vorige week met spoed een pand aan de Biesbosch sluiten wegens daarin bedreven illegale prostitutie. In het pand bleken vier sekswerkers te zijn en de inrichting wees op illegale prostitutie. De politie onderzoekt of er sprake is van mensenhandel. Met de sluiting van het pand wordt de bekendheid van het pand als seksinrichting volgens Poppens tenietgedaan en houdt de overlast voor de buurt op. “Zo kan de rust in de buurt terugkeren en verminderen we de kans dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In Amstelveen willen we geen illegale prostitutie in woonwijken en dat woningen worden gebruikt waarvoor ze zijn bedoeld.”

Melding doen

Gemeente Amstelveen en de andere Amstelland-gemeenten werken nauw samen met de politie en het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Amsterdam-Amstelland (RIEC-AA) bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, zoals handel en productie van drugs, illegale prostitutie en mensenhandel.

Als buurtbewoner weet men als geen ander wat er gebeurt in de wijk, zegt de gemeente. Als men het vermoeden heeft dat er sprake is van illegale prostitutie in de omgeving, kan men dit melden via ondermijning@amstelveen.nl.

Overigens kan men ook het ook melden bij zijn of haar wijkagent via (0900) 8844, of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via (0800) 7000. Bij acuut gevaar belt men altijd 112. Meldingen helpen politie en gemeente bij het opsporen en aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.