Ook Amstelland doet een duit in het zakje bij de bestrijding van seksueel geweld. Wie dat heeft meegemaakt kan nu terecht bij Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland aan de Elisabeth Wolffstraat in Amsterdam. Daar is psychische, medische en juridische hulp gebundeld. “Zo hoef je niet steeds opnieuw je verhaal te doen”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.

Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland biedt professionele hulp aan iedereen die een nare seksuele ervaring heeft gehad.

Voor Amstelveen

Voorheen konden slachtoffers alleen telefonisch of via de chat hulp zoeken, maar van maandag af (21 oktober) kunnen zij ook langskomen op de nieuwe locatie aan de Elisabeth Wolffstraat 4 in Amsterdam-West.  Het CSG Amsterdam-Amstelland is voor iedereen in de regio bereikbaar en gemakkelijk toegankelijk gemaakt, zegt Van Ballegooijen. “Wanneer nodig, kunnen slachtoffers hun vervoerskosten declareren bij het hulpcentrum. Zij krijgen de gemaakte reiskosten dan zo snel mogelijk terug.”

Uniek in Nederland

Het is het eerste expertisecentrum in Nederland waar deskundigen uit verschillende disciplines onder één dak samenwerken om slachtoffers van seksueel geweld de best passende zorg te verlenen. Als een slachtoffer dat wil zijn gespecialiseerde verpleegkundigen, psychologen of andere hulpverleners aanwezig om een helpende hand te bieden. Ook is het Team Seksuele Misdrijven van de politie aanwezig op deze locatie. Zo hoeven slachtoffers niet meer langs verschillende plekken in de regio om de juiste hulp te krijgen en hoeven ze minder vaak hun verhaal te vertellen. Ook voor (zorg) professionals is het centrum er voor advies en ondersteuning.

Campagne

Tegelijkertijd met de opening van het pand gaat een campagne van start, waarin het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland laat zien dat er is voor slachtoffers. Hulpverleners van het expertisecentrum vertellen in de campagne dat iedereen die te maken heeft gehad met een ongewenste seksuele ervaring, er terecht kan. Het maakt niet uit waar of hoe lang geleden dat is gebeurd. Het is er ook voor wie twijfelt of de ervaring wel erg genoeg was, of voor wie liever geen contact met de politie opneemt, maar gewoon zijn of haar verhaal kwijt wil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.