Home Uitgaan en Cultuur Eerste Elsrijkconcert met fluit en piano

Eerste Elsrijkconcert met fluit en piano

0
8

Op dinsdag 29 oktober 2024 (20.00 tot 21.15 uur) wordt het eerste concert van een reeks concerten georganiseerd door Stadsdorp Elsrijk in Huis Elsrijk aan de Graaf Aelbrechtlaan 140. Het fluit- en pianorecital wordt uitgevoerd door Yukari Nanami (fluit) en Ernst Paul Fuchs (piano). Er worden werken van Gabriel Fauré (hij overleed 100 jaar geleden), Debussy, Ibert en Vitali ten gehore gebracht. Wie bij het Elsrijkconcert wil zijn moet tien euro betalen, inclusief een consumptie na het concert.

De fluitiste Yukari Nanami (Japan) studeerde in Japan en Nederland. Zij was lid van het Chiba Nieuw Philharmonisch Orkest in Japan en soliste bij het Shinagawa Strijk Orkest. Pianist Ernst Paul Fuchs studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Sumitomo Nagaoka.

Uitwisseling

Yukari Nanami trad op in vele landen en dirigeert ook vele koren. Tussen 1997 tot 2019 verzorgde Yukari Nanami concerten en culturele uitwisselingen tussen Japan en Nederland. In 2019 werd zij onderscheiden door de Japanse ambassade voor haar organisatie en inzet voor de culturele uitwisseling tussen Nederland en Japan.

Kamermuziek

De pianist Ernst Paul Fuchs studeerde dus aan het Utrechts Conservatorium bij Sumitomo Nagaoka. Hij volgde masterclasses, liedbegeleiding en kamermuziek. Ernst Paul is een veelgevraagd begeleider van instrumentalisten en zangers, tijdens concoursen en kamermuziekfestival. Hij is als pianist verbonden aan het Trio Dame Blanche, The James Whale Orchestra en begeleidt opera workshops bij het Muziektheater.

Aanmelden

De zaal is open vanaf 19.30 uur. Menkan een kaartje kopen via de website www.stadsdorpelsrijk.nl/Agenda of aan de zaal. Het  volgende Elsrijkconcert is op 17 november. Dan zal het Japanse zangkoor Soria een optreden verzorgen o.l.v. dirigent Yukari Nanami. Het kerstconcert is op zondag 22 december van 15.00- 17.00 uur.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.