Het bestuur van Dorpshuis ‘De Nesse’ in Nes aan de Amstel voelt niets voor de sloop daarvan. De Dorpsraad (DR) is het daar niet mee eens en pleit in een concept dorpsvisie voor een multifunctioneel gebouw.

Als de gemeente besluit tot nieuwbouw voor de school de Zwaluw, zou herinrichting van het zogeheten ‘Groene Centrum’, waarin nu de scoutinggroep De Jonge Woudlopers is gevestigd, een optie zijn.

Multifunctioneel

De scouting is tegen een multifunctioneel gebouw, maar de DR is er vóór. Maar die vindt ook dat alle ruimte moet worden gegeven aan jeugdactiviteiten. “De DR wil daarbij de optie sloop van het huidige dorpshuis en het onderbrengen van de functies in een nieuw multifunctioneel gebouw als mogelijke optie niet uitsluiten en ook op tafel houden bij de gemeente Amstelveen”, luidt het commentaar van de DR op de bezwaren van het bestuur van het Dorpshuis.

Overigens deelt de DR de mening van de scoutinggroep en het Dorpshuis dat er meer aandacht voor jonge Nessers op de woningmarkt moet komen. Dat vindt ook de DR en die zegt dat, na een petitie van jonge Nessers, de starters op de woningmarkt te weinig aandacht in de concept dorpsvisie kregen.

Dat geen gesprek met het bestuur van de scouting plaatsvond bij de ontwikkeling van de dorpsvisie ziet de DR als een omissie. “De DR ziet het achteraf als een tekortkoming dat geen rechtstreeks gesprek met de scoutingorganisatie heeft plaatsgevonden. De mening van de scouting is nu goed doorgekomen”, zegt de Dorpsraad nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.