Zondag 3 november probeert Ruud Lapré van 10 tot 11 uur uit te leggen waarom Anton Heyboer (foto) geniaal was in Museum JAN (Dorpsstraat), waar op het ogenblik een tentoonstelling van zijn werk wordt gehouden. Voor velen was Heyboer, de man van vijf vrouwen, een buitenstaander die niet in de maatschappij paste.

Ook werd hij door sommigen beschouwd als mediagenie met excentriek maar onschadelijk gedrag en anderen zien hem als de briljante kunstenaar die worstelde met de demonen in zijn hoofd.

Hoogleraar

Ruud Lapré is volgens het museum een Heyboer-kenner. Hij houdt het erop dat Heyboer fascinerend leefde ziet hem als een ‘geniale outsider’. Tickets voor de lezing, inclusief een kop koffie en een exclusieve ochtendopening van de tentoonstelling, zijn er al vanaf €7,50.  Ruud Lapré was ruim 20 jaar hoogleraar gezondheidszorgbeleid en economie van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2020 bracht Lapré het boek ‘Exist in me’ uit over het vroege werk van Anton Heyboer. Daarnaast is hij auteur van talrijke monografieën over kunst en kunstenaars.

Tickets: Normaal: €7,50, Student: €5,00, Vrienden Museum JAN: gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.