Hoe zeer de gemeente de pest heeft aan openbaarheid werd woensdag weer gedemonstreerd. Online was aangegeven dat de praatsessies voor de gemeenteraad begonnen om 19.30 uur, maar wie wat vroeger kwam, ontdekte dat in de raadzaal er al een aan de gang was. De kinderraad en -burgemeester spraken in blijkbaar. De raadsleden waren daarvan in het geheim op de hoogte gebracht.

Daarna begonnen – om 19.30 uur, zoals online vermeld – op twee verschillende plaatsen in het raadhuis vergaderingen. Gelijktijdig dus, zodat de bezoeker moest kiezen uit een ‘raadsgesprek’ over het erfgoed van Joden in de Tweede Wereldoorlog of over het omstreden Stadsfonds, waarvoor de panden van ondernemers extra worden belast voor de OZB.

Rapport

Uiteraard was niets van die verschillende besprekingen hoorbaar via de gemeentelijke uitzendingen. Wie koos voor het Joodse erfgoed, er zijn bijvoorbeeld nogal wat huizen verkocht, ontdekte dat alle vertegenwoordigers van de fracties een geboekstaafd rapport van de Radboud Universiteit hadden gekregen, wat de publieke tribune moest ontberen. Uiteraard, zou ik bijna zeggen.

Cybercrime?

Pas toen daarna de raadsvergadering begon, werd die wél uitgezonden, maar dat lijkt mij gebruikelijk in deze digitale tijd voor iets wat in de Gemeentewet is vastgelegd. De gemeenteraad vergadert (doorgaans) in het openbaar, al lijkt men daar in Amstelveen grote moeite mee te hebben. Er werd een raadslid uit de GroenLinks fractie, Ilika Polderman, officieel benoemd tot ‘raadsadviseur’. Wij kunnen dus de komende tijd adviezen verwachten hoe het nóg geheimzinniger kan met die vergaderingen. Toch wel merkwaardig voor een gemeentebestuur dat zegt cybercrime te bestrijden.

1 REACTIE

  1. Zo verwordt de gehele lokale democratie. Dankuwel gemeenteraad, daar zijn jullie allemaal hoofdelijk verantwoordelijk voor. De Orbans en Endorghans aan de Poel. 🤮🤮

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.