Home Uitgaan en Cultuur Kleinere ijsbaan winter village Stadsplein

Kleinere ijsbaan winter village Stadsplein

0
27

Er komt een kleiner Winter Village dit jaar op het Stadsplein, omdat de horecazaken voor elkaar hebben gekregen dat er wel een koek en zopie komt, waaraan geen alcoholische dranken worden geschonken en er geen ‘eigen’ restaurant is in het winterdorp komt. De feestelijke opening van de schaatsbaan is op zaterdag 30 november en die blijft er tot en met zondag 5 januari.

In samenwerking met winkelcentrum Stadshart Amstelveen en Gemeente Amstelveen zorgt de schaatsbaan ook dit jaar weer voor veel winterpret.

 Wintersfeer

Wethouder Adam Elzakalai van Economische Zaken en Stadspromotie vindt het een goede samenwerkin tussen gemeente, winkelcentrum en de organisator van Winter Village. “Kinderen en jongeren kunnen hier zowel leren schaatsen als ook lekker vrij schaatsen.” Hij vindt ook dat de bezoekers van het winkelcentrum iets van de wintersfeer proeven. “De vrijdagen zijn tijdens de Winter Village extra feestelijk doordat dan de markt gezellig rond de ijsbaan staat.”

10 rittenkaart

Er is een kleinere variant van de ijsbaan dit jaar. “De schaatsbaan richt zich vooral op gezinnen met kinderen en op jongeren”, melden de organisatoren. De activiteitenkalender staat op wintervillageamstelveen.nl. Op de website kunnen bezoekers vanaf oktober nu ook eenvoudig online kaarten, abonnementen en een 10-rittenkaart bestellen. De kleinere variant van de ijsbaan biedt ook ruimte voor de vrijdagmarkt, in verband met de geplande werkzaamheden op de Rembrandtweg.

Activiteiten

Kinderen kunnen leren schaatsen tijdens een professionele schaatscursussen, op de foto met een ijsprinses of knutselen en op woensdagmiddag kan iedereen zich uitleven tijdens het discoschaatsen.

Duurzaamheid

Een belangrijk speerpunt van Winter Village Amstelveen is duurzaamheid. De schaatsbaan gebruikt groene stroom en biologisch afbreekbare verpakkingen. Daarnaast heeft de organisatie de handen ineengeslagen met diverse lokale initiatieven die onder andere de minima in de regio ondersteunen en die lokale scholieren voorzien van een maatschappelijke stage.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.