GroenLinks wil nu weer het dieselaggregaat bij de A9 weg hebben. Volgens Simon Lutz (foto) van die partij wil zij “Hijgende fietsers niet langer trakteren op vuile diesellucht”.

Het op diesel draaiende aggregaat staat bij de fietsbrug over de A9 en moet volgens GL zo snel mogelijk verdwijnen, omdat het vuile lucht uitstoot, “recht in het gezicht van fietsers die zich inspannen om over de fietsbrug te komen.”

Liander

Het aggregaat staat naast de noodbrug voor fietsers, waar de Keizer Karelweg de A9 kruist, zegt Lutz. “Het levert al twee jaar de stroom voor een pomp die het water wegpompt bij de oprit naar de snelweg. Ik snap dat dat moet gebeuren en ik snap dat je daar stroom voor nodig hebt. Maar ik vind het niet kunnen dat de aannemer geen aansluiting op het stroomnet krijgt van Liander.”

 Fietsers

Om de fietsbrug te nemen, moeten fietsers langs het aggregaat rijden, zegt de fractie in de gemeenteraad. “Dat is een helling van de tweede categorie. Als je omhoog moet fietsen, span men zich meer in, en dus haal je dieper adem. Juist op dat moment rij je door een wolk van vieze dieseluitstoot. Het is puur ongezond,” zegt Simon Lutz. Volgens hem fietsen per dag honderden Amstelveners langs het aggregaat, onder wie ook veel schoolgaande kinderen. Lutz doet een beroep op Liander om op die plek zo snel mogelijk voor een aansluiting te zorgen.

1 REACTIE

  1. “GroenLinks wil nu weer”… Waarom gebruikt u het woord “weer”? Wilde GroenLinks het dieselaggregaat vorige week ook al weg hebben? Of is dit het tweede dieselaggregaat dat GroenLinks weg wil hebben?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.