Opnieuw krijgen mantelzorgers dit jaar opnieuw een van de gemeente een cadeaukaart tijdens de Week van de Mantelzorg (van 5 tot 14 november). Dat zijn de mensen die doorgaans geen professional zijn en onbetaald zorgen voor een geliefde. Daarom vindt wethouder Marijn van is een teken van waardering op zijn plaats.”

Mantelzorgers zorgen vanuit liefde voor een ouder, kind, partner of vriend die misschien steeds meer afhankelijk van ze wordt. “Die zorg begint vaak ongemerkt; mantelzorg als onzichtbare taak. Met de cadeaukaart benadrukken wij dat mantelzorgers wél gezien worden”, zegt Van Ballegooijen.

Lotgenoten

Volgens hem moeten mantelzorgers geholpen worden. Daarin heeft de regionale organisatie Mantelzorg & Meer zich gespecialiseerd. Medewerkers daarvan staan, overigens voornamelijk tijdens kantooruren, klaar op te luisteren, ondersteuning te bieden of mantelzorgers in contact te brengen met lotgenoten, zegt hij.

Aanmelden

Amstelveners die mantelzorgen en niet zijn ingeschreven bij Mantelzorg & Meer kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@mantelzorgenmeer.nl of via de website van de organisatie. Wie dat voor 15 oktober doet, krijgt ook een cadeaukaart toegestuurd. In de Week van de Mantelzorg zijn er diverse workshops en andere activiteiten voor mantelzorgers, waaraan ook nieuwe aanmelders kunnen deelnemen. Week van de Mantelzorg – Mantelzorg & Meer (mantelzorgenmeer.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.