Op zondag 13 oktober (12.00 uur) geeft in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30A, de bekende pianist Marcel Worms (foto) een pianorecital. Hij speelt werken vooral van Nederlandse componisten die in de Tweede Wereldoorlog ‘niet-gewenst’ waren.

In de Kruiskerk is momenteel de expositie ‘Componisten in oorlogstijd’ te zien, die gaat over componisten die in de oorlog vervolgd en vermoord werden, moesten onderduiken en in het verzet belandden.

 Goed niveau

Na de oorlog kende vrijwel niemand meer hun composities, terwijl die vaak heel origineel en van opvallend goed niveau zijn. Hun werken worden de komende weken in de Kruiskerk uitgevoerd.

Marcel Worms is al enkele tientallen jaren een van de toonaangevendste pianisten van ons land. Hij beheerst alle bekende genres uit de pianoliteratuur, maar hij valt zeker ook op door vaak minder gebaande paden te kiezen: jazzinvloeden in klassieke muziek, bluesprojecten, Mompou-composities,  twintigste-eeuwse joodse componisten.

Pool

In het Kruiskerkconcert zal hij werk van vervolgde Nederlandse componisten spelen en van de Pool Szymon Laks. Na het concert kan ook de tentoonstelling worden bezocht. In de Kruiskerk speelt hij werk van Mischa Hillesum (Prelude nr.1), Johanna Bordewijk-Roepman (Sonate 1943), Erich Ziegler (Elegie), Dick Kattenburg (Tempo di Blues, Deux Valses, Novelette), Leo Smit (Deux Hommages), Szymon Laks (Blues), Leo Kok (Tango) en Erwin Schulhoff (Tango). De toegang tot zowel de tentoonstelling als het concert is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.