Samen met andere partijen heeft 50Plus geprotesteerd tegen het voor vijf jaar geven aan Okraïense vluchtelingen van te bouwen zorgwoningen aan de Maccabiadelaan. Die blijven, zoals ook o.a. bbA en AvA zeiden, bestemd voor de doelgroep. En 50Plus heeft vooral ouderen op het oog.

Bij het gevraagde besluit ontbreekt wat 50PLUS betreft een belangrijk onderdeel, namelijk wat en voor wie er zal worden gebouwd, zegt de fractie in de gemeenteraad.

Motie

Gezien de hoge nood en grote wachtlijst wil 50PLUS, conform de eerdere intentie, onverkort vasthouden aan het bouwen van 41 zorgwoningen zoals ook in een eerdere motie van BBA van 17 juli staat, die door een ruime meerderheid van de gemeenteraad is aangenomen. Hierin werd opgeroepen o.a. onverkort uitvoering te geven aan het Uitvoeringsprogramma Woonzorgvisie 2022-2040. “Dit is niet alleen onze wens maar tevens de wens van vertegenwoordigers van de bewonersgroep van het ernaast gelegen jongerencomplex”, zegt de fractie.

Tijdelijk?

Het gaat om een tijdelijke oplossing, waarbij het onzeker is of tijdelijk ook echt tijdelijk zal blijken te zijn, meent 50Plus. “Bij de start zou ook geen verdringing plaatsvinden. Dit blijkt nu alsnog het geval.”

Teleurstellend
De fractie vindt het onderbrengen van ontheemden goed en nodig, maar zorgwoningen mogen daarvoor volgens haar niet dienen. Dat is teleurstellend, meent zij. “Een doelgroep die zorg nodig heeft in een daarvoor geschikte locatie, zoals oorspronkelijk bedoeld, mag ook niet genegeerd worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.