Home Overige Gratis Rondvaarten op Poel

Gratis Rondvaarten op Poel

0
35

Omwonenden en geïnteresseerden kunnen gratis zaterdag 19 oktober, van 10.00 tot 15.30 uur,  rondvaarten maken op de Kleine (Amstelveense) Poel, met het Hoogheemraadschap van Rijnland. Men kan dan kijken naar de maatregelen die Rijnland neemt, als onderdeel van een proef die de waterkwaliteit moet verbeteren. Men kan zich (verplicht) aanmelden via www.rijnland.net/rondvaarten.

De rondvaartboot vaart zes keer van de Radboud Scoutinggroep (foto) aan de Doorweg 32. Tijdens de rondvaart legt de projectleider van Rijnland uit hoe baggeren met waterstof werkt. ‘Door waterstof te gebruiken in plaats van diesel, wordt het milieu minder belast, omdat waterstof schoner en duurzamer is’, meldt Rijnland.

Verbetering

Het project is een van de vele stappen die genomen worden om de waterkwaliteit in de Kleine Poel te verbeteren. Door het baggeren worden opgehoopte algen en ander materiaal verwijderd, wat zorgt voor schoner en gezonder water. Ook worden ‘natuurvriendelijke’ oevers aangelegd om de biodiversiteit te verbeteren. Een boswachter of ecoloog van het Amsterdamse Bos is er om meer te vertellen over de planten en dieren rond de Poel. Wil je weten hoe het baggeren werkt en wat de invloed ervan is op de natuur? Schrijf je dan in voor een van de rondvaarten op zaterdag 19 oktober.

Praktische informatie

De rondvaarten zijn dus helemaal gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Meer informatie en aanmelden kan via www.rijnland.net/rondvaarten. Bij slecht weer kunnen de rondvaarten niet doorgaan, maar men wordt daarvan op tijd op de hoogte gebracht als dat het geval is.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.