Home Uitgaan en Cultuur Kinderboekenweek in bibliotheken

Kinderboekenweek in bibliotheken

0
11

Van 2 tot en met 13 oktober staat de Bibliotheek Amstelland in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is ‘Lekker eigenwijs’. Kinderen en hun ouders zijn welkom bij alle vestigingen om verhalen over avonturen, humor en tegendraadse helden te horen. Er is ook eigen(wijze) fotowedstrijd.

In Amstelveen staat voorlezen en het maken van een eigen Neehoorn boekenlegger op het programma voor dinsdag 2 oktober in de vestigingen Westwijk en Stadsplein. Men kan die dag ook naar die in Aalsmeer.

Nee

NEEhoorn is een eigenwijze eenhoorn die op alles “NEE” zegt. Na het voorlezen mogen kinderen hun eigen NEEhoorn-boekenlegger knutselen. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden (via de Agenda op de bibliotheekamstelland.nl of aan de balie bij een van de vestigingen)

Op dinsdag 9 oktober wordt op de bibliotheek aan het Stadsplein voorgelezen door Willy Prins, die vertelt uit haar boek ‘De Lettermannetjes’. Dit speelse en leerzame verhaal gaat over Lotte, die alle letters leert dankzij de hulp van grappige mannetjes. Na het voorlezen gaan kinderen aan de slag met letters en spelletjes om hun leesvaardigheid te vergroten. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden (via de Agenda op debibliotheekamstelland.nl of aan de balie bij een van de vestigingen).

Jozua Douglas

De Kinderboekenweek wordt zaterdag 12 oktober afgesloten in de bibliotheek aan het Stadsplein met een bezoek van Jozua Douglas (foto). Hij is als schrijver bekend om eigenwijze personages als Meneer De Bruin uit ‘De verschrikkelijke badmeester’ en President Pablo in de ‘Costa Banana’-serie. Tijdens deze interactieve sessie geeft Douglas een exclusieve “prankles” geïnspireerd op zijn boeken ‘Professor Prank’, De vreselijke tweeling en ‘de woeste motorbende’. Kinderen leren hoe ze de beste practical jokes kunnen uithalen en krijgen een kijk in de wereld van Douglas’ eigenwijze personages. Deelname is gratis, wel vooraf aanmelden (via de Agenda op debibliotheekamstelland.nl of aan de balie bij een van de vestigingen).Kom naar de Bibliotheek, zoek een gek plekje uit, poseer eigenwijs met je favoriete boek, maak een originele foto… en maak zo kans op een gesigneerd boek van Jozua Douglas”, zegt de bieb.

Foto van Mark Kohn

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.