Van vandaag af, donderdag 26 september, is er vernieuwde website van de gemeente in de lucht. Die is volgens de makers gebruiksvriendelijker, compacter en kent een nieuwe indeling waardoor informatie volgens de gemeente voor bezoekers beter vindbaar is. www.amstelveen.nl.

Op de homepage zijn de meest gevraagde diensten te vinden, zoals parkeren, een paspoort aanvragen of een rijbewijs verlengen. Daarnaast vergroten nieuwe functies, zoals een voorlees- en vertaalknop, de toegankelijkheid van de informatie.

Digitaler

Wethouder Frank Berkhout van dienstverlening vindt dat de wereld steeds digitaler is geworden. “Mensen bestellen steeds meer online, van kleding tot verre reizen”, zegt hij. “Hierdoor verwachten ze ook snel en gemakkelijk met hun gemeente zaken te kunnen doen.” Daaraan komt de gemeente volgens hem met de nieuwe site tegemoet. “We zetten als gemeente een belangrijke stap in de verdere digitalisering van onze dienstverlening. Tegelijkertijd voldoen we met deze site ook aan de laatste wet- en regelgeving.”

Nieuwe functies

De website kreeg een andere indeling en de teksten zijn volgens de gemeente verbeterd, geactualiseerd en in begrijpelijke taal geschreven, zegt de gemeente. Dankzij de voorlees- en vertaalknop kan men ook voorgelezen en vertaald worden in verschillende talen. Dat past bij de internationalisering van de stad. Verder staan op de homepage de diensten van de gemeente waar inwoners het meest naar zoeken. Deze zogenaamde toptaken komen uit een gebruikersonderzoek onder inwoners. Deze onderzoeken blijft de gemeente doen om de website te blijven verbeteren.

Wethouder Berkhout zegt dat de nieuwe website nu een stevige basis heeft, maar hij lijkt er zeker van dat in de toekomst veranderingen mogelijk zijn. “We

blijven in ontwikkeling. Zo gaan we de ‘mijnomgeving’ vernieuwen. Dat is de persoonlijke online omgeving van inwoners voor al hun klantcontact met gemeente. Daarin vinden inwoners hun correspondentie, producten en afspraken met de gemeente terug.”

Aalsmeer

Ook Aalsmeer, waarmee Amstelveen een ambtelijke samenwerking heeft, kreeg een nieuwe website: www.aalsmeer.nl. En zorgvlied.amstelveen.nl plus https://www.gemeentebelastingenamstelland.nl/worden later dit jaar vernieuwd.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.