De VVD-fractie in de gemeenteraad maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid rondom A9, waarover raadslid Menno van Leeuwen (foto) vragen heeft gesteld aan verkeerswethouder Herbert Raat. De vragensteller zegt dat de VVD berichten krijgt over gevaarlijke verkeerssituaties rond de A9, ter hoogte van het Keizer Karelplein.

Steeds vaker bereiken de VVD Amstelveen verontrustende berichten van gevaarlijke verkeersituaties rondom de afslag Stadshart van de A9 ter hoogte van het Keizer Karelplein, zegt zij.

Ongeval

Door de werkzaamheden aan de rijksweg gevolg van de rijksweg is het er chaotisch en onoverzichtelijk, vindt Van Leeuwen. “Er zijn regelmatig incidenten tussen verschillende vervoersmiddelen”, zegt hij, wijzend op een auto die door rood reed en een kind aanreed. Volgens Menno van Leeuwen moet er echt iets aan de veiligheid moet gebeuren. “Met name voor fietsers en schoolgaande kinderen is het risico op een vervelend ongeval nu te hoog.”

Camera’s

De vragen aan Raat zijn gericht op het inzichtelijk te maken hoeveel incidenten er exact zijn gebeurd en welke maatregelen genomen kunnen worden om hier iets aan te doen. Van Leeuwen: “De beschikbare wegen zijn krap en onduidelijk en ook bespeuren wij een steeds groter wordende trend van mensen die door rood rijden. Als hierdoor een ongeluk ontstaat dan gaat de dader soms vrijuit, omdat de politie niet kan constateren wat er precies gebeurd is. Dat is aan de slachtoffers niet uit te leggen.” Suggestie van de VVD: Aanvullende maatregelen en onderzoeken of er camera’s geplaatst kunnen worden.

2 REACTIES

  1. Al die ellende en toch géén tunnel voor die verd.. A9 dankzij een ééntweetje tussen een VVD-minister en een VVD-wethouder.

    Omdat het destijds al even kortzichtige gemeentebestuur zich niet hard heeft gemaakt voor de aanleg van het noordelijke deel van rijksweg A3 aan de (benedenwindse) oostkant van Amstrlveen, kruist steeds intensiever noord-zuid en oost-west autoverkeer elkaar in het centrum van A9veen.

    Voorspeld gevolg: Steeds meer auto’s op de smalle Keizer Karelweg, meer luchtvervuiling, meer lawaai en meer ongelukken.

    Vanwege gebrekkige handhaving wordt er niet alleen veel te hard gereden maar ook door rood.

    https://photos.app.goo.gl/guApmihDNZKhZff28

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.