Vrijdag 18 oktober vertelt een van de vijf ‘bruiden’ van wijlen Anton Heyboer van 16:00 tot 16:45 uur over haar leven met hem. Dat gebeurt dan in Museum JAN aan  de Dorpsstraat 50.
Lotti legt uit hoe de levens van haar en Anton Heyboer met elkaar verheven raakten.

Levenskunstenaar

Zij vertelt ook wat haar aantrok in Den Ilp, waar zij tussen kippen, kunst en sprokkelhout met Anton en de andere vrouwen leefde. De kunstenaar Heyboer was autodidact en beschouwde zichzelf als levenskunstenaar. ‘Kunstenaars maken kunst, ik leef kunst”, zei hij. Lotti Heyboer praat met directeur Marieke Uildriks van Museum JAN over haar enerverende leven.

Winnaars Fotowedstrijd

Overigens zijn ook de winnaars bekend van de fotowedstrijd, die het museum uitschreef. Er waren rond de vierduizend inzendingen, vertelde Marieke Uildriks laatst in De Landing op Uilenstede. Die wedstrijd was een idee van Lonneke van der Palen, die op dit moment in het museum exposeert. Het publiek heeft massaal gestemd en heeft uiteindelijk deze twee foto’s gekozen als winnaars. Dat zijn bij de volwassenen die van Karin Riethoven, de maakster van de foto ‘Zee(p) Waardig’. En bij de kinderen won de 10-jarige Bas Papa met zijn foto ‘Het glazen zwembad’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.