Zondag 20 oktober geven om 15.00 uur violist Peter de Leeuw (foto) en pianiste Annemarie Ruiters een concert in De Bolder. Zij spelen onder andere de Frühling Sonate van Ludwig van Beethoven, de Sonate van Claude Debussy en de beroemde Meditation uit de opera Thaïs van Jules Massenet.

Violist Peter de Leeuw is een bekende in het muziekleven van Amstelveen.

Muziekschool en conservatorium

Hij was vele jaren als viooldocent verbonden aan de Muziek- en Dansschool Amstelveen, het huidige Platform C. Daarnaast was hij docent aan de conservatoria van Utrecht, Rotterdam en Tilburg en was hij als violist werkzaam in het Nederlands Balletorkest, een professioneel orkest dat het Nationale Ballet en het Nederlands Danstheater begeleidde.

Masterclasses

Pianiste Annemarie Ruiters studeerde aan het Conservatorium van Alkmaar en volgde daarna masterclasses bij Willem Brons en Jan[1]Marisse Huizing. Haar liefde voor liedbegeleiding bracht haar bij de Liedklas van Dido Keuning aan het Conservatorium van Amsterdam. Vervolgens werd zij toegelaten tot de Internationale Master Liedklas en kreeg daar les van Udo Reinemann en Rudolf Jansen. Naast een bloeiende lespraktijk speelt Annemarie graag kamermuziek. Zij houdt erg van de interactie met publiek tijdens concerten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.