Op 15 oktober is er in ‘De Meent’, Orion 3, een bijeenkomst voor naasten van jonge mensen met dementie. Gespreksleider Job van Amerongen praat dan met Jeantien Brugma, lid van een gezin waar dementie op jonge leeftijd voorkomt.

Broer, zus en moeder zijn overleden aan de ziekte.

Andere relatie

Als je naaste, goede vriend of partner de diagnose dementie krijgt, verandert dat de relatie, zeggen de organisatoren. “Voor partners en andere naasten betekent het dat er steeds meer zorgtaken bijkomen. Voor goede vrienden en familie betekent het dat contacten anders gaan verlopen. In elk geval verandert de gelijkwaardigheid van de relatie en raakt de hele omgeving hoe dan ook betrokken bij het ziekteproces.”

Alzheimer Nederland, die de bijeenkomst organiseert, is ook benieuwd naar de ervaringen van de aanwezigen. “Daar zullen goede en slechte bij zijn, maar hopelijk kunnen we elkaar helpen met adviezen en een luisterend oor.”

Maaltijd

Aan het eind van de bijeenkomst wordt een (eenvoudige) maaltijd aangeboden door Alz­hei­mer Nederland. Jonge mensen met demen­tie zijn zelf ook van harte welkom. Een profes­sio­nal zal voor hen, indien gewenst, een alternatief programma aanbieden. Voor deze bijeenkomst kan men zich aanmelden bij dementiejong@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.