Tal van organisaties en bedrijven storten zich op het fenomeen Ontmoeting. Van donderdag 26 september tot en met woensdag 2 oktober wordt door hen de ‘Week van de Ontmoeting’ gehouden, waaraan welstandsorganisatie Participe Amstelland uiteraard meedoet om, naar men zegt, veler eenzaamheid te bestrijden.

In Amstelveen wijst men de Week van de Ontmoeting op bestaande en extra activiteiten, waaraan men kan meedoen. Better Together Amstelveen is een samenwerkingsverband van al die maatschappelijke organisaties die zich op de eenzaamheidsmarkt hebben gestort.

Maatje

Er is bijvoorbeeld een High tea, een klankschaalconcert en een rondleiding door Museum Cobra. Wie liever niet alleen naar een van de activiteiten gaat, kan zich aanmelden voor het maatjesproject. Resultaat daarvan is dat men wordt gekoppeld aan iemand die zich heeft opgegeven om (ook) samen te willen gaan als maatje. De opgave als maatje is ook mogelijk.

Meer informatie over het maatjesproject en het complete programma vindt u op de website:  https://www.participe-amstelland.nu/week-van-de-ontmoeting-2024-amstelveen.  Er is ook een programmaboekje dat men kan ophalen bij elk wijkcentrum.

Patrimonium en Oude Dorp

Zondag (29 september) staat centraal de ontmoeting tussen Patrimonium en het Oude Dorp, van 13.00 tot 17.00 uur. Vroeger hoorden die wijken bij elkaar.  Als de werkzaamheden aan de A9 klaar zijn, zullen die weer een eenheid vormen, meldt de SAKB (Stichting Amstelveense Kunst Belangen). Er wordt dan in het Oude Dorp het fenomeen Crafts en Arts gehouden, waar wijkbewoners en amateurkunstenaars hun producten laten zien. Met onder andere een proeverij van BIZ Amsterdamseweg en kinderactiviteiten van Enjoy.  Bezoekers kunnen ook deelnemen aan diverse gratis workshops zoals Stencil Art van OntmoetingLokaal SAKB. In de Annakerk is er muziek van 13.00 tot 20.00 uur van de Amstel River Singers en DJ Phil. Bij ANNA is ook een expositie van tekeningen van Ruud Benard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.