De opbrengst van de landelijke collecte van het Leger des Heils is volgens de organisatie bestemd voor ‘broodnodig buurtwerk’.  De collecte wordt gehouden in week van 26 november tot en met 2 december, door duizenden vrijwilligers. Zij collecteren voor hulp aan kwetsbare mensen, zegt het Leger, dat ook in Amstelveen collectanten zoekt.  

“In deze onzekere tijden, waarin eenzaamheid en bestaansonzekerheid voortdurend op de loer liggen, is dat enorm belangrijk”, zegt het Leger.

Belangrijk

De opbrengsten van collecten kunnen volgens het Leger des Heils absoluut niet gemist worden. Op www.legerdesheils.nl/wordcollectant leest men hoe men zich als collectant kan aanmelden.

De opbrengst is bestemd voor het buurtwerk van het Leger des Heils. De organisatie heeft door heel Nederland zo’n honderddertig buurthuiskamers die bedoeld zijn voor de directe omgeving en toegankelijk zijn voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Behoefte aan hulp

Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. Het Leger des Heils zegt zijn best te doen om ‘dichtbij mensen’ te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.