De eerste stap naar een mogelijk park in de nieuwe wijk De Scheg is door de gemeente gezet, zegt zij zelf. Maar er is nieuw onderzoek nodig. Het park zou iets ten zuiden van die wijk moeten komen, als ‘recreatieve voorziening’, hebben B en W nu bedacht.  Dat ziet daar ‘een ecologische en recreatieve groenvoorziening’, overigens in lijn met het door VVD, D66, PvdA en Goed voor Amstelveen gesloten coalitieakkoord.

Dat hield de toevoeging van groen en versterking van de biodiversiteit in om ‘een gezonde leefomgeving te bevorderen voor bewoners van de zuidelijke wijken’.

Buffer

Er zijn blijkbaar in het raadhuis drie locaties onderzocht, waarbij die aan de zuidkant van De Scheg als (voorlopige) winnaar uit de bus kwam. Eén van de redenen is volgens de gemeente dat die ‘de recreatieve waarde voor de omliggende wijken aanzienlijk kan vergroten’. Ook speelde mee dat er een buffer zou komen tussen woonwijken en bedrijfsfuncties en mogelijke toekomstige sportfuncties in De Scheg. Het gebied ligt in de beperkingenzone van Schiphol (LIB), waar een groene ontwikkeling prima past, vindt de gemeente. ‘Ook kan de ontwikkeling bijdragen aan de transformatie van glastuinbouwfuncties die nu of op langere termijn niet toekomstbestendig zijn.’

Het park moet volgens haar een plek worden waar het toenemend aantal inwoners van Amstelveen kan recreëren en vooral een ‘bijdrage leveren aan de gewenste vergroening en ecologische versterking van het gebied’.

Toevoeging

Vooral wethouder Floor Gordon van groen en duurzaamheid is blij.  “De behoefte aan groene, recreatieve ruimtes waar mensen kunnen ontspannen en bewegen neemt toe”, zegt ze. “Dit park zou een waardevolle toevoeging zijn voor de bewoners van Westwijk en de nieuwbouwwijk De Scheg, en tegelijkertijd een belangrijke schakel vormen in het versterken van de recreatieve en ecologische verbindingen rondom de stad.”

Ook haar collega Herbert Raat van onder meer sport ziet het nieuwe park wel zitten. “De mogelijkheid om te kunnen recreëren en sporten in de natuur is belangrijk voor een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving”, zegt hij.  En ook hij houdt rekening met het kennelijk tot ruim 110.000 inwoners groeien van de stad.  Met die groei is het naar zijn mening essentieel dat ook de sport- en recreatievoorzieningen meegroeien. “Een park in het zuiden van Amstelveen zou dan ook een prachtige uitkomst zijn.”

Meer onderzoek

De gemeente zegt verdere verkenning en onderzoek nodig te hebben om het plan uit te werken en tot een definitieve keuze te komen voor de locatie. Onder andere staat een ‘gefaseerde verwerving van gronden die niet in eigendom zijn van de gemeente’ op het programma, alsmede onderzoek naar de kosten en financiering. ‘Het plan van aanpak wordt de komende tijd uitgewerkt’, zegt de gemeente.

1 REACTIE

  1. “People strolling on walkway in autumn forest with colorfull fall foliage in hazy conditions.”

    Speciaal voor expats en andere immigranten schrijft Johan hier in het Engels. Waarom zou je je eigen taal en cultuur immers hoog houden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.