Ook weer volledig buiten de media om blijkt wethouder Frank Berkhout van Jeugd, Onderwijs en Vastgoed de sleutels te hebben overhandigd aan de christelijke basisscholen De Akker (reformatorisch) en De Horizon (rooms katholiek) aan Landtong. Dat gebeurde in het eveneens in dat gebouw gehuisveste Integraal Kindcentrum (IKC) Landtong.

Naast de twee basisscholen, gaan kinderopvangorganisatie Kinderrijk, Amstelveen Sport en tafeltennisvereniging Amstelveen het nieuwe gebouw gebruiken na de herfstvakantie.

Gasvrij

De scholen waren tot voor kort in aparte gebouwen gehuisvest, maar dat is nu één gebouw geworden. Het is een duurzaam, gasvrij gebouw geworden, meldt de gemeente. “Met zonnepanelen op het dak en energiezuinige letverlichting.” Het gebouw heeft ook een modern ventilatiesysteem dat de lucht van buiten eerst zuivert en vervolgens verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter. De gemeente ontkwam er niet aan dat niet alles nieuw is. Een aantal goede wasbakken uit de oude school van de Horizon worden opnieuw gebruikt. Ook werd het sloophout van de gevel van het raadhuis verwerkt in het interieur. Net als het hout van de bomen, die gekapt zijn voor de bouw van het pand en nu is gebruikt voor garderobekasten.

Fotobijschrift: Berkhout (2e van rechts) bij de sleuteloverdracht. V.l.n.r.: Maarten Wilschut (gemeente), Margreet Hellemons (Kinderrijk), Loes Buis (Onderwijsgroep Amstelland), Arjan van Hell (Educatis) en Heleen van Ketwich (Amstelveen Sport).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.