Museum Cobra opent tot zondag 3 november de deuren voor ‘Recall of Infinity’, een tentoonstelling die het werk toont van 41 kunstenaars met een beperking. Zij zijn genomineerd voor de Special Award 2023-2024. Deze kunstwedstrijd en stimuleringsprogramma voor kunstenaars met een beperking biedt een podium. Van elke deelnemende kunstenaar worden drie werken gepresenteerd, die samen een fascinerende reis vormen door persoonlijke verhalen, durf en creativiteit.

De jury, bestaande uit gerenommeerde kunstenaars Lisa Couwenbergh, Jacobien de Rooij, Roland Berning, Paul Klemann en Nico van der Endt, prijst het lef en de experimentele benadering van de deelnemers.

Inkijk

Wat deze tentoonstelling bijzonder maakt, is de enorme verscheidenheid aan stijlen, materialen en technieken die elk werk een eigen kracht geven. De kunstenaars, van verschillende leeftijden en achtergronden, hebben allen een persoonlijke kijk op de wereld, waarin hun passie en innerlijke drang om te creëren centraal staan. Hun werk is niet gericht op roem of financiële winst, maar komt voort uit een oprechte behoefte om hun unieke perspectief te delen.

Recall of Infinity is opgedeeld in vier thema’s: binnenwerelden, interacties, observaties en fantasiewerelden. Elk ervan biedt een specifieke kijk op de manier waarop deze kunstenaars omgaan met hun innerlijke ervaringen en de wereld om hen heen. Andere werken binnen het thema ‘interacties’ laten zien hoe kunstenaars zich verhouden tot maatschappelijke kwesties.  

Museum Cobra

Naast de tentoonstelling kunnen bezoekers zich op woensdagen en zondagen in Atelier Cobra laten inspireren door de technieken en materialen waarmee de kunstenaars hebben gewerkt. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met het maken van een miniatuurwerk, dat onderdeel wordt van een groeiend kunstwerk in het museum. Deze interactieve activiteiten sluiten perfect aan bij de creatieve energie van de tentoonstelling. Openingstijden: dinsdag tot en met zondag van 10:00-17:00 uur. Meer informatie over deze tentoonstelling is te vinden op museumcobra.nl of www.specialarts.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.