De Amstelveense kunstenaar Mehdi Mashayekhi (1988) maakte twee objecten van hout voor de Big Art 2024, in het weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 september in het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Hij woont al tien jaar in Amstelveen, maar komt uit Iran (Teheran) en volgde een opleiding in Ontwerp en Design aan de ArtEZ universiteit te Arnhem. Daar studeerde hij vormgeving om ontwerper te worden.

Hij probeert met zijn werk sociale fenomenen op een poëtische manier te adresseren. Hij werkt in Ateliers2005 aan de Van Weerden Poelmanlaan.

Sociaal design

Zijn passie voor materiaalontwikkeling, met name natuurlijke materialen zoals hout en hightechtechnieken, vormt zijn visie met het medium van abstracte kleding en designobjecten.

“Ik geloof dat materiaal een verhaal kan vertellen, gevoelens kan blootleggen en onze dagelijkse uitdagingen kan tonen, mits het in de juiste context wordt gebruikt”, zegt hij. “Ik denk dat sociaal design kan worden vertaald naar objecten en producten. Op deze manier is de essentie van een object niet alleen zijn vorm of kleur, maar ook het verhaal dat het met zich meedraagt.”

Red Cedar

Het werk dat in het Slotervaartziekenhuis is te zien, heeft als doel een installatie te creëren met gebruik van Red Cedar met een zilveren patina-afwerking. De installatie zal de traditionele esthetiek van Perzische tuinen uitdagen door de vormen ervan op een abstracte manier opnieuw te verbeelden. Door elementen van water en licht te integreren, beoogt de installatie het gevoel van uitzicht en toevlucht, kenmerkend voor Perzische tuinen, op te roepen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.