Onder meer omdat veel ouders hun kinderen per auto naar school brengen, minstens één keer per week, start de gemeente binnenkort een campagne om de veiligheid rondom scholen onder de aandacht van een breed publiek te brengen.  Voorzitter Ben Westendorp van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) wijst er op dat het percentage met de auto naar school brengers in Amstelveen hoger ligt dat landelijk.

Maandag beginnen de scholen in Amstelveen weer, zegt hij en volgens hem neemt het (auto) verkeer dan fors toe. Veel ouders maken zich daar ernstig zorgen over, vooral nu de wegen weer drukker worden tijdens de piekuren.

Voorzichtig

Uit een recente peiling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat 28 procent van de ouders die zorg over de verkeersveiligheid van hun kinderen deelt. Deze bezorgdheid heeft VVN ertoe aangezet om de verkeersveiligheidscampagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ opnieuw te lanceren. De campagne, die maandag van start gaat heeft als doel weggebruikers te herinneren aan de verhoogde aanwezigheid van schoolgaande kinderen en hen op te roepen om extra voorzichtig te zijn.

Verschillende manieren

Uit de peiling blijkt ook dat ouders verschillende manieren kiezen om hun kinderen naar school te brengen. De helft van de ouders brengt hun kinderen minstens één keer per week met de auto naar school, terwijl een kwart dagelijks met de kinderen wandelt. Fietsen is ook een populaire optie: Twee van de tien kinderen worden dagelijks met de fiets naar school gebracht. Maar in Amstelveen is het percentage dat elke dag de auto gebruikt hoger.

Educatie

Ook verkeerseducatie is essentieel voor het vergroten van de zelfstandigheid en veiligheid van kinderen in het verkeer. Uit de peiling blijkt dat bijna alle ouders (90 procent) het belangrijk vinden dat hun kinderen praktijklessen in verkeersveiligheid krijgen op school. Westendorp deelt die mening en vindt het verheugend dat zoveel ouders het met hem eens zijn.  “Die insteek stimuleert hopelijk ook nog meer scholen in Amstelveen om mee te doen met het landelijke verkeersexamen”.

1 REACTIE

  1. Nee ouders, de school is niet verantwoordelijk voor goed verkeersgedrag van uw kroost. Dat bent u zelf. Daarom moet de gemeente die Kiss and ride inrit bij basisscholen ook niet maken. Laat papa Henk of mama Ingrid maar een half uurtje eerder opstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.