Dat de zogenaamde ‘kwaliteitsmedia’ en de politiek doen (nog steeds) of de corona periode een goed was, die vaccins opleverde en dus nu een extra Coronaprik verstandig is, heeft de aan de Amstel wonende en zich tegen de villabouw op de plek van café De Zwarte Kast  strijdende Henk Jurrien eigenlijk nooit geloofd. Hij is Dorpsraadslid van het dorp Nes aan de Amstel en bewoner van de buurtschap De Zwarte Kat en voelt zich nu in het gelijk gesteld door een wetenschappelijk eindrapport over een onderzoek naar de door de vaccins veroorzaakte oversterfte.

Het kernteam van onderzoekers bestond uit dr. Bram Bakker, datawetenschapper van het UMC, dr. Jona Walk, arts en onderzoeker immunologie en infectieziekten en de neuroloog Jan Bonte.

Serieus

Oversterfte is dat meer mensen sterven dan verwacht wordt, al heeft het RIVM aangegeven dat het aantal verwachte sterfgevallen naar boven moet worden bijgesteld. Aan de hand van het AstraZeneca en de EMA (de Europese Medicijnen waakhond) kwam het team tot de conclusie dat de bijwerkingen serieus moeten worden genomen en niet door de overheid. Over de vaccins is in korte tijd extreem veel gepubliceerd en die publicaties waren niet allemaal van hoge kwaliteit, zeggen de onderzoekers. Daardoor wordt door veel wetenschappers te snel iets voor waarheid aangenomen. Maar waarheid is een dochter van autoriteit, citeren zei Francis Bacon. Jurriën: “Mensen die om onderzoek vroegen, werden tegen gewerkt, of er werd wel onderzoek gedaan, maar dan niet of de prik er iets mee te maken had.” Het blijkt nu toch wat anders te liggen. “Nu is er een officieel rapport dat aangeeft dat het niet OK was.” De onderzoekers zijn zich wel bewust van de maatschappelijke spanning die ontstaan is over het onderwerp. Maar zij kunnen er kennelijk niet onderuit dat voor de leeftijd onder de 55 jaar elk jaar de kans op overlijden jaarlijks met 5 á 10 procent toeneemt, terwijl er nauwelijks nog corona is.

Beleid

Veel beleidsmakers, artsen en journalisten accepteerden geen kritiek op de coronavaccins. Minister Hugo de Jonge zei over het Astra Zeneca vaccin dat het veilig was en bijwerkingen werd volkomen genegeerd door Marion Koopmans toen zij de de kans daarop vergeleek met die op een hond die door de bliksem wordt getroffen en ten gevolge daarvan overlijdt.

Het hele rapport is te lezen via https://www.researchgate.net/publication/383239838_Eindverslag_van_het_onderzoek_naar_een_mogelijke_relatie_tussen_Covid-19_vaccinaties_en_oversterfte_in_Nederland_2021_-_2023

7 REACTIES

  1. Wat is dit nu weer voor geraaskal. Elke idioot weet dat inentingen altijd kleine risico’s inhouden Blijkbaar is de heer Bos een adept van de heer Willem Engel.

    • Ik begrijp iets niet. Een plaatselijke bewoner is het eens met een wetenschappelijk rapport. Mag ik dat niet als nieuws melden, zonder te worden versleten voor een adept van iemand die tegen vaccins is? Dat lijkt mij censuur. Overigens heb ik een link naar het hele rapport er bij gedaan, dan kan de lezer zelf oordelen. Lijkt me veraf staan bij de kennelijk door u gewenste censuur, die alle berichten treft waar u het (politiek) niet mee eens bent…..

  2. @JB. Als er hier nou iemand is die zelf uiterst bedreven is in censureren, dan bent u het. U verwijdert berichten waar u het niet mee eens bent, maar anonieme berichten van uw (rechtse) vreindjes laat u wel staan. Zelfs als die berichten beledigend of belasterend zijn.

  3. @JB. Als er hier nou iemand is die zelf uiterst bedreven is in censureren, dan bent u het. U verwijdert berichten waar u het niet mee eens bent, maar anonieme berichten van uw (rechtse) vriendjes laat u wel staan. Zelfs als die berichten beledigend of belasterend zijn.

    • Ik weet niet waar u het over heeft. Anonieme berichten verwijder ik. Maar welke nog meer? Frank is overigens zijn echte naam en volgens mij heeft hij geen joods bloed. Er zijn die hun voornaam genoeg vinden, zoals er ook zijn die de achternaam – bijvoorbeeld Janssen – voldoende vinden; soms heven de achternaam liefhebbers een enkele voorletter. De lawine aan kritiek bewijst dat ik niet censureer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.