Bibliotheek Amstelland, met twee vestingen in Amstelveen, is er een van de bijna 1.300 in Nederland. De bieb is tegenwoordig anders dan verzameling boeken, hoewel die er nog steeds is. De openbare bibliotheken voeren in september de campagne ‘Ontdek wat je allemaal kan’ .

In de vestigingen in Uithoorn, Aalsmeer, Amstelveen Westwijk en Amstelveen Stadsplein is er van alles te doen, al dan niet in samenwerking met lokale partners.

Maakplaats

Voor kinderen (en hun ouders) zijn er bijvoorbeeld het Babycafé, het internationale World of Books, Voorleesuurtjes en de Maakplaats Club waar kinderen aan de slag gaan met techniek. Mensen met vragen over digitale overheidszaken kunnen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Ook zijn er allerlei bijeenkomsten voor taal- en computerhulp, kunnen werkzoekenden netwerkbijeenkomsten bijwonen en zijn er spreekuren over bijvoorbeeld juridische zaken. De Bibliotheek Amstelland levert daarnaast toevoeging aan het culturele leven in Aalsmeer, Amstelveen en Uithoorn. Met onder meer poëzieavonden, schrijversbezoeken, ‘woordkunstworkshops’, filmvertoningen en exposities.

Eerste campagne

Om het veelal verouderde beeld bij te stellen, voeren de openbare bibliotheken in september samen een campagne, dus onder het motto ‘Ontdek wat je allemaal kan’. Niet alleen roepen ze daarmee iedereen in Nederland op om het aanbod van de bieb te ontdekken, maar ook willen ze hiermee stimuleren zichzelf als consument te blijven uitdagen, ongeacht leeftijd, achtergrond of vaardigheden.

Nederland, Amstelveen, 08 December 2021. In opdracht van Bibliotheek Amstelland. Sfeerbeelden van de Bieb. Foto: © 2021, Joke Schut

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.