Dat er wachtlijsten voor kinderen zijn bij zwemlessen, wil blijkbaar niet zeggen dat De Meerkamp er niet ook een op hondenschool op nahoudt. Speciaal voor de kleinere honden is er dit jaar een aparte editie. Alle viervoeters kunnen overigens ervan op zaterdagmorgen 21 september profiteren als, net als vorig jaar, in samenwerking met de DogTalk Hondenschool een zogeheten ‘Hondenplons’ wordt georganiseerd.

Om ervoor te zorgen dat elke hond veilig kan zwemmen, wordt er met verschillende tijdsblokken gewerkt en worden de honden ingedeeld op basis van hun gewicht. Honden met een gewicht tot 8 kilogram kunnen er om tien uur terecht, honden tot 16 kilo om 11.00 uur en zwaardere om 12.00 uur. De ‘Hondenplons’ duurt drie kwartier, de eigenaar mag mee in het water en men betaalt € 9,50 per hond.

Ontmoeting

Tickets verkrijgbaar via amstelveensport.nl/hondenplons. Op zaterdag 21 september opent zwembad De Meerkamp zijn buitenbad exclusief voor honden en hun baasjes. De Hondenplons is de afsluiting van het zomerseizoen van De Meerkamp. Volgens manager Joris van Soerland van het zwembad is het een bijzondere ervaring als honden met hun baasjes te water gaan. “De Hondenplons is niet alleen een geweldige manier om de band met je hond te versterken, maar ook een perfecte gelegenheid om andere hondenliefhebbers te ontmoeten en ervaringen te delen”, zegt hij. De waterkwaliteit wordt speciaal voor de honden aangepast door het chloorniveau aanzienlijk te verlagen.

De tickets vlogen vorig jaar de deur uit, zegt De Meerkamp. “Per hond koop je één ticket en meerdere gezinsleden kunnen gezellig meedoen, waardoor het een echt gezinsuitje wordt.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.